Fazer Mylly yhteistyökumppanina jo yli 20 vuoden ajan

Yhteistyö kahden lahtelaisyrityksen, Fazer Myllyn ja Cubescomin, välillä alkoi yli 20 vuotta sitten. Fazer Myllyllä oli tarve ratkaisulle, jota ei löytynyt mistään valmiina. Cubescom räätälöi yksilöllisen ohjelmistoratkaisun tarpeeseen ja vuosien varrella yhteistyön tiimoilta on syntynyt monia hienoja ratkaisuja.

Fazer Mylly on perustettu vuonna 1971 ja se tarjoaa asiakkailleen korkealaatuisia viljatuotteita ja tukipalveluita. Tuotevalikoima on laaja sisältäen jauhot, sekoitteet, leivänparanteet, kaurat ja erikoistuotteet.

Fazer Myllyn kokeneet ammattilaiset kehittävät jatkuvasti räätälöityjä ratkaisuja varmistaakseen, että tuotteet maistuvat hyvältä. Näin ollen tuotantolinjoilta, järjestelmiltä ja ohjelmistoilta vaaditaan paljon, jotta ne mahdollistaisivat tuoreuden, korkean laadun ja joustavuuden, sekä nopeat ja tehokkaat toimitukset.

Yhteistyö kahden lahtelaisyrityksen, Fazer Myllyn ja Cubescomin, välillä alkoi yli 20 vuotta sitten. Fazer Mylly tarvitsi ohjelmistoratkaisun viljan vastaanottoon ja siilovarastointiin, ja jonka tulisi olla integroitu siiloston ohjausjärjestelmään. Lisäksi järjestelmän tulisi huolehtia viljaostojen tiliöinnistä sekä jatkossa myös jauhomyynnin toiminnoista.

Hannu Laitinen, Senior Manager Automation, Fazer Myllystä kertoo syitä Cubescomin valinnalle:

”Meillä oli tarve ratkaisulle, jota ei löytynyt mistään valmiina. Päädyimme Cubescomiin, sillä he pystyivät toteuttamaan räätälöidyn ohjelmistoratkaisun juuri tarpeeseemme, liiketoimintaa tukemaan”. 

Fazerin Mylly on laajentanut ja kehittänyt toimintaansa jatkuvasti. Moderni kauramylly ja uusin teknologia mahdollistavat kaurahiutaleiden valmistuksen useilla erilaisilla teknisillä ominaisuuksilla. Fazer onkin saanut tunnustusta tuotteistaan ja Fazer Alku Sadonkorjuupuuro valittiin vuoden 2015 suomalaiseksi elintarvikkeeksi.

Cubescom on saanut kunnian olla mukana Fazer Myllyn menestystarinassa tukemalla heidän liiketoimintaansa tarjoten oikeanlaisia tietojärjestelmäratkaisuja tarpeeseen ja antamalla konsultointiapua ja käyttäjäkoulutusta järjestelmiin. Näistä esimerkkinä Cubescomin toteuttama raaka-aineiden ja valmistuotteiden varastonhallinta, jossa varastoinnin toiminnot on toteutettu langattomasti trukki- ja käsipäätteillä. Esimerkiksi Fazer ALKU Myslien varastointi toteutetaan kyseisellä järjestelmällä. Toteuksissa on hyödynnetty 2E, CA Plex ja Websydian -teknologioita.

Fazer Myllyn ja Cubescomin yhteistyö jatkuu edelleen ja Cubescomilla odotetaankin innolla uusiin haasteisiin tarttumista ja asiakaskumppanin tukemista nyt ja tulevaisuudessa.

Alla:  Fazer Mylly ja Cubescom ovat molemmat ”Lahesta”, kuten myös alla mainostettu  Fazer ALKU Mysli.