Kuka on Jani Laakso?

Olen 36-vuotias lahtelainen myyntipäällikkö ja perheenisä. Päivät kuluvat Cubescomilla myyntihommia tehden sekä Microsoft-liiketoimintaa pyörittäessä. Töistä kun lähden, niin vapaa-ajan ”ongelmia” ei todellakaan ole: perheeseen kuuluu vaimon lisäksi neljä pientä lasta. Lisäksi oman kodin rakentamisurakka on kesken. Tämän vuoden puolella pitäisi päästä muuttamaan vähän isompiin tiloihin, joten kyllä sitä vasaraa saa nakuttaa vielä monta kertaa raksalla iltaisin ja viikonloppuisin.

 

Miten tulit Cubescomille töihin?

Olen paljasjalkainen lahtelainen ja asunut aina ”Lahessa”. Ainoastaan armeijan olen käynyt muualla. Se on kyllä sattumaa, sillä hain opiskelemaan muualle, mutta kohtalo päätti, että täällä pysyn. Tietotekniikka on aina kiinnostunut ja pääsin LAMKiin opiskelemaan tietojenkäsittelyä. Suoritin työharjoitteluni Tiede- ja yrityspuistossa, jonne pääsin sitten harjoitteluni jälkeen töihin tekemään SharePoint-intraa. Opiskeluaikanani törmäsin ensimmäistä kertaa Cubescomin porukkaan ja myöhemmin pääsinkin sinne valmistumiseni jälkeen myyntipäälliköksi.  Ja tuota työuraa on nyt 10 vuotta takana.

 

Kerro päivittäisestä työstäsi Cubescomilla

Päivittäinen työni keskittyy uusasiakashankintaan eli myyn. Ja siitä pidän kaikkein eniten. Joskus olen ajautunut liikaa projektin toteutuspuolelle tai projektipäälliköksi, mutta se ei ole ominta aluettani. Meillä on siihen paljon osaavampia ammattilaisia. Myyntipäällikön työssäni vastaan yrityksemme myynnin organisoinnista ja olen kiinteästi mukana markkinoinnin kehittämisessä. Vastaan yrityksessämme myös Microsoft-liiketoiminnan kehittämisestä.

 

Mikä on parasta työssäsi?

Hieman kliseinen vastaus, mutta parasta työssäni ovat asiakkaat ja työyhteisö. Asiakaspalavereiden päivään tuoma energialataus on edelleen valtava. Uudet henkilöt ja uudet organisaatiot tuovat aina lisää mielenkiintoa työpäiviin. Lisäksi mainitsin tuon työyhteisömme: meillä on mukavia, osaavia softa-alan ammattilaisia, joilla osalla on jopa ihan ymmärrettäviä juttujakin 😉.

”Hieman kliseinen vastaus, mutta parasta työssäni ovat asiakkaat ja työyhteisö.”

jani laakso cubescom rakennustyömaalla kotona

Mitä harrastat?

Kaikki aika työn ulkopuolella menee perheen parissa sekä rakennustyömaalla. Olen aina tykännyt kaikesta mikä liittyy rakentamiseen ja remontointiin. Lukion jälkeen harkitsin siitä jopa uraa, mutta siisti toimistotyö vei voiton. Menin NCC:lle pätkätöihin rippikouluikäisenä ja tein niitä hommia armeijaan saakka. Armeijan jälkeen ja osin opiskelujen aikana työskentelin Lemminkäisen kattojen parissa lähes viisi vuotta. Rakentamisessa ja remontoinnissa parasta on, kun näkee työnsä tuloksen heti. Myyntityössä sitä ei yhtä konkreettisesti pääse aina näkemään. Oman talon rakentaminen on suurimmaksi osaksi yksinäistä puurtamista, mutta olen ottanut välillä isompia lapsia mukaan yksittäisiin hommiin. Heidän kanssaan harjoittelimme hetki sitten väliseinien muuraamista. Tai se oli alkuperäinen suunnitelma. Kaikki ei aina välttämättä mene suunnitelmien mukaan lasten kanssa tai muutenkaan elämässä…

Kerro jotain yllättävää itsestäsi

Nuorempana pelasin aktiivisesti jääkiekkoa ja jalkapalloa. Jääkiekkoa pelailin aina a-junnuihin asti.  Sitten ura loppui yllättäen kohtuullisen vakavaan loukkaantumiseen ja vasen käteni lähes ”irtosi” jääkiekkoturmassa. Käsi saatiin onneksi korjattua, mutta ura loppui siihen. Innostus jääkiekkoon ja urheiluun on kuitenkin säilynyt ja harrastelijaurani jatkunee, kun saamme talon valmiiksi.

***
Teksti: Päivi Tuhkio, Cubescom
Kuvat: Jani Laakso, Cubescom