Kuka olet ja mistä tulet?

Olen Anh Vo ja kotoisin Vietnamista. Siellä asuin perheeni kanssa Ho Chi Minh Cityssä, joka tunnettiin aiemmin Sai Gonina. Kaupunki on Vietnamin länsimaisin suurkaupunki ja siellä asuu 8,6 miljoonaa ihmistä.

Peruskoulun jälkeen aloin miettiä, mitä haluan tehdä tulevaisuudessa. Haaveenani oli muuttaa johonkin länsimaahan opiskelemaan. Niinpä aloin opiskella englantia ja hakemaan apurahaa, jonka siivittämä voisin toteuttaa unelmani.

Vietnamissa on paljon palveluntarjoajia, jotka auttavat etsimään opiskelupaikkoja ulkomailta. Tutustuin moniin maihin ja päädyin Suomeen, sillä maa vaikutti turvalliselta paikalta: Suomessa ei ole terrorismia ja elintaso on hyvä.

Suomalaiset yliopistot ja ammattikorkeakoulut järjestivät pääsykokeita Vietnamissa. Hain kolmeen oppilaitokseen ja Lahden Ammattikorkeakoulu oli ensimmäinen vaihtoehtoni. Hoidin itse koko maahantuloprossessin. Tulin Suomeen vuonna 2015 muutamaan muun vietnamilaisen opiskelijan kanssa.

Tällä hetkellä opiskelen viimeistä vuotta LAMK:issa ammattikorkeakoulututkintoa kansainvälisellä puolella, ja valmistun tänä keväänä Business Information Technology -ohjelmasta.

 

Kerro hieman työnkuvastasi Cubescomilla

Tulin Cubescomille alunperin työharjoitteluun, joka kuului opintoihini. Tällä hetkellä työskentelen ison projektin parissa, jossa ohjelmiston työpöytäversiosta tehdään web-versiota. Työ on haastavaa, mutta saan tarvittaessa tukea muilta saman projektin parissa työskenteleviltä ohjelmistokehittäjiltä. (Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

Anh Vo harrastus

Mitä harrastat?

Rakastan ruuanlaittoa, mutta se painottuu vietnamilaisen, korealaisen ja japanilaisen keittiön resepteihin, ja niiden ainesosiin. Pidän tulisista ruuista, enkä ole vielä päässyt oikein sisälle suomalaiseen ruokakulttuuriin. Yritän kuitenkin aina joskus kokkailla suomalaistakin ruokaa. Liikuntaharrastuksistani voisin mainita joogan – pyrin joogaamaan joka toinen päivä. Sen lisäksi hypin hyppynarulla, sillä se on todella tehokasta hikiliikuntaa!

 

Kerro jotain yllättävää itsestäsi tai kotimaastasi

Vietnamissa on hauska tapa viettää vapaapäiviä: ajamme mopedeilla kaupungin ulkopuolelle vuorille ja olemme siellä muutaman yön majoittuneena paikallisissa kaupungeissa. Mopedilla ajaessa vauhdin hurman tuntee paljon paremmin kuin autossa ja samalla näkee mahtavia maisemia. Se on todella mukavaa ja muutaman päivän jälkeen on yhtä virkistynyt kuin pidemmänkin reissun jälkeen.

 

Mikä on parasta Suomessa?

Suomi on todella rauhallinen maa. Ihmiset ovat ystävällisiä ja korkeasti koulutettuja. Pidän suomalaisesta koulujärjestelmästä, Arvostan myös sitä, että pidätte huolta ympäristöstä. Suomessa on myös erittäin korkea elintaso. Ja suomalaiset marjat – ne ovat ehdottomasti maailman parhaita!

***

Teksti: Päivi Tuhkio, Cubescom
Kuvat: Anh Vo, Cubescom